Filme PornoStart
Istoria parohiei
Lista preoţilor
Bisericile noastre
Colaboratori
Consiliul Parohial
Program Liturgic
Lecturile zilei
Botez, Cununia, Înmormântarea
Regulamentul cimitirelor
Răposaţii noştrii
Cateheză
Situri recomandate
Vieţile sfinţilor
Contact
Album

Primarul General al Capitalei se crede Pilat din Pont (comunicat de presă)

11.07.2017, București (Catholica) -

Primarul General al Capitalei se crede Pilat din Pont: încearcă să se spele pe mâini în cazul Cathedral Plaza.

Prin noua sa tentativă de a scăpa de răspunderea aplicării legii în cazul Cathedral Plaza, Primarul General Gabriela Firea oferă opiniei publice o confirmare a legăturilor sale de afinitate (și interese) cu dezvoltatorul proiectului. Ultimele sale demersuri produc îngrijorare Arhiepiscopiei Romano-Catolice București (ARCB), întrucât acestea denotă implicarea dnei Gabriela Firea în salvarea colosului ilegal, ce trebuie demolat de însuși edilul capitalei.

Repetăm ceea ce am afirmat și în comunicatul nr. 145 din 17.05.2017 și îi amintim dnei Firea care îi sunt obligațiile stabilite de Justiția din România. Ca Primar al Municipiului București (PMB) este obligată să emită dispoziția de desființare a clădirii ilegale Cathedral Plaza, acțiune pentru care nu are nevoie de avize sau păreri de la alte instituții, și apoi este obligată să ia toate măsurile administrative pentru a readuce terenul la starea de dinainte de construire.

Avizul de la Comisia Națională a Monumentelor nu trebuie să fie cerut nici de Primarul Municipiului București și nici de proprietarul clădirii. Suntem în prezența unei hotărâri judecătorești care trebuie pusă în executare și nu în prezența unei decizii lăsate în aprecierea autorităților administrative. Nicio autoritate administrativă nu poate lipsi de efecte o hotărâre judecătorească. Dispozițiile legale la care se face referire în comunicatul Primarului General nu sunt aplicabile în situația de față, întrucât acestea se referă la procedurile necontencioase de autorizare a desființării unei construcții ilegale.

Grija pe care o manifestă Primarul General în ultima perioadă pentru procesele aflate pe rol, introduse de către Millennium Building Development (MBD), demonstrează că mai presus de lege există alte legături despre care ARCB a făcut vorbire și pe care PMB nu le-a infirmat. De altfel, dezinformând prin omisiune, dna Primar General nu aduce la cunoștința publicului faptul că în același dosar în care s-a solicitat de către MBD ca instanța să dispună intrarea în legalitate a acestei construcții, ARCB a cerut instanței judecătorești să oblige Primarul General la emiterea actului administrativ de respingere a cererii de intrare în legalitate.

De altfel, în cadrul procedurii de executare silită, în data de 26.09.2016, răspunzând reprezentanților ARCB care îi solicitau să facă demersurile de desființare în sensul legii, Primarul Firea le-a spus acestora că în țara noastră au existat decizii irevocabile care au fost schimbate, arătând prin aceasta că speranțele sale sunt îndreptate nu spre aplicarea legii și refacerea unui spațiu verde pentru bucureșteni, ci spre salvarea investiției ilegale a unor prieteni.

Constatând că sentința civilă nr. 2520/2012 a Tribunalului Dâmbovița și decizia nr. 89/2016 a Curții de Apel Constanța nu sunt respectate, solicităm din nou public Primarului Capitalei să-și facă datoria și să pună în executare hotărârea definitivă, mai ales că prin hotărârea judecătorească pronunțată de Tribunalul București la data de 10.07.2017 instanța a respins în mod definitiv și ultima contestație la executare formulată de către Primarul Municipiului București.

Și, dacă tot era dna Firea dispusă să facă un sondaj legat de cheltuielile Primăriei Municipiului București vizavi de Cathedral Plaza, îi sugerăm să întrebe bucureștenii dacă sunt de acord ca Primăria să cheltuiască din banii lor pentru a împiedica punerea în executare a unei hotărâri judecătorești. Iar în virtutea transparenței în administrația publică, ar putea să declare public sumele cheltuite deja în acest scop.

Primarul General susține un război propagandistic în care poartă stindardul intereselor MBD.

(Biroul de presă al Arhidiecezei de București)

Parohia Romano Catolică Sfântul Mihai din Săcele Turcheş 2019 Realizat de www.wdx.ro