Filme PornoStart
Istoria parohiei
Lista preoţilor
Bisericile noastre
Colaboratori
Consiliul Parohial
Program Liturgic
Anunţuri
Lecturile zilei
Botez, Cununia, Înmormântarea
Regulamentul cimitirelor
Răposaţii noştrii
Cateheză
Situri recomandate
Vieţile sfinţilor
Contact
Album
Video

O comunitate episcopaliană vrea să devină catolică

 

09.06.2011, Washington (Catholica)

O întreagă comunitate de credincioşi dintr-o parohie episcopaliană din Saint Luke, la Blandesburg, în Statul Maryland, a decis să întreprindă parcursul necesar intrării în deplină comuniune cu Biserica Catolică, în baza constituţiei apostolice “Anglicanorum Coetibus” care prevede instituirea unor Ordinariate pentru a-i primi pe foşti pastori şi credincioşi anglicani. (Episcopalienii sunt de fapt anglicani, folosind acest nume în SUA.)

Comunitatea episcopaliană – scrie “L’ Osservatore Romano”, citat de Radio Vatican – va începe pregătirile pentru a fi primită în Biserica Catolică în decurs de un an. Într-o notă a Arhidiecezei de Washington se explică faptul că parcursul se face cu acordul Episcopului Diecezei episcopaliene, Mons. John Bryson Chane, şi al preşedintelui comitetului pentru doctrină din cadrul Conferinţei Episcopilor Catolici din Statele Unite, Cardinalul Donald William Wuerl, Arhiepiscop de Washington. Este vorba de prima comunitate parohială din Dieceza episcopaliană de Washington care şi-a asumat decizia de a intra în deplină comuniune cu Biserica Catolică. Şi în Statele Unite este în studiu instituirea unui Ordinariat după modelul celui din Anglia şi Ţara Galilor, Ordinariatul “Doamna Noastră din Walsingham”.

Cu ocazia viitoarei Adunări generale a Episcopilor Catolici din Statele Unite – programat la Seattle între 15 şi 17 iunie – episcopatul american va prezenta un raport privind introducerea în Statele Unite ale Americii a constituţiei apostolice “Anglicanorum coetibus”. Episcopul Chane a afirmat că parcursul a fost stabilit cu Biserica Catolică “într-un spirit de sensibilitate pastorală şi de respect reciproc”. Decizia a fost adoptată de consiliul pastoral al parohiei episcopaliene în luna ianuarie a acestui an, iar duminică, 5 iunie, a fost confirmată şi aprobată de întreaga comunitate, care numără circa 100 de credincioşi. Pastorul parohiei, Mark Lewis, a comentat: “Abia aşteptăm să continuăm să celebrăm în tradiţia anglicană, aflându-ne în acelaşi timp în deplină comuniune cu Biserica Catolică”. Acelaşi pastor, în parohie din 2006, a adăugat că speră să poată începe parcursul necesar pentru a fi hirotonit preot catolic.

 

Sursa: www.catholica.ro  Radio Vatican

Parohia Romano Catolică Sfântul Mihai din Săcele Turcheş 2020 Realizat de www.wdx.ro