Filme PornoStart
Istoria parohiei
Lista preoţilor
Bisericile noastre
Colaboratori
Consiliul Parohial
Program Liturgic
Anunţuri
Lecturile zilei
Botez, Cununia, Înmormântarea
Regulamentul cimitirelor
Răposaţii noştrii
Cateheză
Situri recomandate
Vieţile sfinţilor
Contact
Album
Video

Restaurări la Alba Iulia

 

În data de 17 ianuarie 2012, la orele 1200, a avut loc recepţia la terminarea lucrărilor: „Restaurarea faţadelor la Palatul arhiepiscopal romano catolic Alba Iulia şi „Lucrările de reabilitare generală a Sanctuarului şi Corului la Catedrala romano-catolică Sfântul Mihail, din Alba Iulia, organizată de Institutul Naţional al Patrimoniului.

Reabilitarea în parte a acestor două însemnate monumente istorice a fost posibilă prin finanţarea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional prin Programul Naţional de Restaurare.

Contractarea lucrărilor, la ambele obiective, s-a făcut prin procedură de achiziţie publică.

Consiliul de artă bisericească al Arhidiecezei a avut un rol semnificativ atât în elaborarea concepţiei lucrărilor de reabilitare precum şi în realizarea lor. Coordonatorul lucrărilor de reabilitare a fost ing. Márton Judit, specialist în reabilitarea monumentelor.

Execuţia lucrărilor de „Restaurarea faţadelor la Palatul arhiepiscopal romano-catolic Alba Iulia”, în baza proiectului tehnic realizat de SC ARH SERVICE GUTTMAN & CO SNC Sibiu, şef de proiect arh. Guttmann Szabolcs Isván, a fost atribuită SC Harbau srl din Miercurea-Ciuc. Valoarea totală ale lucrărilor este de 1.383.687 lei.

„Lucrările de reabilitare generală a Sanctuarului şi Corului la Catedrala Sfântul Mihail din Alba Iulia” s-au făcut în baza proiectului tehnic realizat de S.C. Atelier FKM S.R.L. din Cluj-Napoca, şef de proiect arh. Macalik Arnold, de către antreprenorul general SC Harbau srl din Miercurea-Ciuc. Valoarea totală ale lucrărilor, inclusiv iluminatul interior al catedralei este de 4.333.800 lei.

Persoana de contact: Msgr. Szász János, director economic
Tel: 0744 535 842

Sursa: www.romkat.ro

Parohia Romano Catolică Sfântul Mihai din Săcele Turcheş 2020 Realizat de www.wdx.ro