Filme PornoStart
Istoria parohiei
Lista preoţilor
Bisericile noastre
Colaboratori
Consiliul Parohial
Program Liturgic
Anunţuri
Lecturile zilei
Botez, Cununia, Înmormântarea
Regulamentul cimitirelor
Răposaţii noştrii
Cateheză
Situri recomandate
Vieţile sfinţilor
Contact
Album
Video

Liturghie solemnă şi Requiem în cimitirul romano-catolic Cioplea din Bucureşti

 

Joi, 25 aprilie 2013, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la trecerea la cele veşnice a părintelui Ivan Petre Sebastian, va avea loc o Liturghie solemnă cu requiem în cimitirul romano-catolic Cioplea din Bucureşti. Manifestările liturgice vor debuta la ora 10.30.

Pr. Ivan Petre Sebastian s-a născut în Bucureşti, la 30 august 1898 şi a trecut la cele veşnice, la vârsta de 95 de ani, în 25 aprilie 1993. A fost sfinţit preot în 1925 pentru Ordinul Carmelitanilor Desculţi, Semi – provincia ungară, la Becicherecul Mare (azi Zrenjanin), în Banatul Sârbesc.După părăsirea raţiuni personale a Ordinului Carmelitanilor Desculţi, ordin în care a îndeplinit funcţiile de secretar, magistru de novici şi rector al Ordinului Terţiar Carmelitan, a revenit în ţară în 1936. A păstorit comunităţile romano-catolice din Ploieşti, Greci – Măcin, Sfânta Cruce – Bucureşti şi Bucureştii – Noi (Arhidieceza de Bucureşti) şi Săcele – Turcheş (Arhidieceza de Alba Iulia).

S-a remarcat în cei 68 de ani de pastoraţie prin diverse activităţi precum păstorirea unor comunităţi cosmopolite, compunerea de muzică sacră pentru activităţile liturgice, documentarea unor opere istorice importante pentru Arhidieceza de Bucureşti (ale preotului-istoric Iosif Gabor şi ale canonicului Gustav Müller), publicarea unor articole de autor în revista “Farul Nou”, condusă de Episcopul-martir Anton Durcovici, până la suprimarea organelor de presă ale Bisericii. Între 1948-1953 este anchetat şi reţinut în dese rânduri pentru conducerea unei Procesiuni cu Preasfântul Sacrament în Ploieşti, după desfiinţarea cultului greco-catolic. A susţinut Biserica Unită cu Roma în clandestinitate şi a găzduit pe ascuns mai mulţi preoţi ai acesteia.

A mai îndeplinit funcţiile de confesor militar în rezervă, consilier ecleziastic, consilier al Sfântului Scaun Consistorial Diecezan, confesor al mănăstirii “Sfânta Agnes” din Popeşti – Leordeni şi al catedralei “Sfântul Iosif” din Bucureşti, “Vice Oficialis” şi catehet al şcolilor primare şi secundare din Ploieşti. Întreaga sa activitate preoţească a fost pusă sub semnul umilinţei, ascezei şi blândeţii. Cei care l-au cunoscut nu îi pot uita zâmbetul plin de farmec, înţelepciunea discretă şi disponibilitatea cu care se apleca asupra problemelor pastorale. Dumnezeu să îl conducă la masa ospăţului Său veşnic!

 

Sursa: www.catholica.ro

Parohia Romano Catolică Sfântul Mihai din Săcele Turcheş 2020 Realizat de www.wdx.ro