Filme PornoStart
Istoria parohiei
Lista preoţilor
Bisericile noastre
Colaboratori
Consiliul Parohial
Program Liturgic
Anunţuri
Lecturile zilei
Botez, Cununia, Înmormântarea
Regulamentul cimitirelor
Răposaţii noştrii
Cateheză
Situri recomandate
Vieţile sfinţilor
Contact
Album
Video

Papa Francisc a primit vizita preşedintelui Klaus Iohannis

 .

15.05.2015,

Vineri, 15 mai 2015, a avut loc în Vatican un moment de importanţă istorică pentru relaţiile dintre România şi Sfântul Scaun, informează Radio Vatican. În ziua în care se împlinesc 25 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două state, Papa Francisc a primit vizita oficială a preşedintelui Klaus Iohannis.

Întâlnirea dintre Suveranul Pontif şi preşedintele României a început în jurul orei 10.30. Papa Francisc a adresat colocvial lui Klaus Iohannis un scurt salut în limba germană, după care a folosit limba italiană. La rândul său, preşedintele României a răspuns cu amabilitate în limba germană, iar mai apoi s-a exprimat în limba română. Colocviile la cel mai înalt nivel au durat aproximativ 35 de minute, discutându-se despre raporturile bilaterale, caracterizate de o colaborare rodnică, precum şi despre relaţiile dintre autorităţile statale şi comunităţile catolice locale, şi de buna convieţuire dintre minorităţi.

A urmat prezentarea delegaţiei oficiale a României. La tradiţionalul schimb de daruri, preşedintele Iohannis, alături de soţia sa Carmen, i-a dăruit Papei o medalie comemorativă privind originea creştinismului în România şi o litografie cu oraşul Sibiu, în care se profilează bisericile diferitelor confesiuni şi minorităţi lingvistice. Sfântul Părinte i-a oferit preşedintelui român o medalie reprezentând „Îngerul păcii”, care îmbrăţişează în mod ideal pământul şi striveşte şarpele, simbol al dezbinării şi războiului, alături de exortaţia sa apostolică „Evangelii gaudium”.

Este prima vizită oficială a preşedintelui României Klaus Iohannis la Vatican. După întâlnirea cu Sfântul Părinte a urmat întrevederea cu Cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat, şi cu Arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, secretar pentru relaţiile cu statele.

.

Sursa: Radio Vatican

catholica.ro

magyarkurir.hu

Parohia Romano Catolică Sfântul Mihai din Săcele Turcheş 2020 Realizat de www.wdx.ro