Filme PornoFőoldal
Plébánia története
Plébánosok névsora
Templomaink
Munkatársak
Egyháztanács
Miserend
Keresztelő, Esküvő, Temetés
Napi evangélium
Szentségek
Temetőszabályzat
Halottaink
Imádságok
Hittan
Kis liturgikus illemtan
Ajánlott oldalak
Elérhetőségeink
Szentek élete
Katolikus Lexikon
Album
Videó
Hirdetések

Pápai misével zárult a Püspöki Szinódus

Október 26-án, vasárnap délelõtt a Szent Péter-bazilikában bemutatott ünnepi szentmisével zárult a Püspöki Szinódus XII. rendes ülése.

A Szentatya köszönetet mondott a jelenlévõ 253 püspöknek, 100 szakértõnek, megfigyelõnek és vendégnek a tanácskozásokon való tartalmas részvételükért és munkájukért. A pápa az egyetemes egyház és minden egyházközség megújulását reméli a püspöki szinódus után. Az új évezred kezdetén az egyház kiemelkedõ feladata, hogy Isten Szavát az újraevangelizáció által érvényre juttassa a világban – fogalmazott szentbeszédében. Isten Szavát a szeretet gesztusaivá kell átváltoztatnuk, mert az evangéliumot csak így tudjuk hitelessé tenni.

Benedek pápa óvott a Szentírás önhatalmú és szubjektív értelmezésétõl. A Biblia az egyház középpontjához tartozik, közvetlen hatása van Isten és a hívõ ember kapcsolatára, valamint embertársainkhoz fûzõdõ viszonyunkra. Az Isten és a felebarát iránti szeretet pedig a Szentírással való élõ kapcsolatot feltételezi. Isten Szavának ismerete a kultúrákkal folytatott párbeszéd szempontjából is fontos. A Szentírás az igazság szolgálatában áll az ideológiákkal szemben, és elõsegíti Isten és ember dialógusát is – emelte ki a pápa szentbeszédében.

A XII. rendes püspöki szinódus október 5-én kezdõdött. Magyarországról Erdõ Péter bíboros prímás, esztergom-budapesti érsek és Udvardy György esztergom-budapesti segédpüspök vett részt a három hét munkájában.

Magyar Kurír

Szent Mihály Római Katolikus Plébánia 2020 Készítette www.wdx.ro