Filme PornoFőoldal
Plébánia története
Plébánosok névsora
Templomaink
Munkatársak
Egyháztanács
Miserend
Keresztelő, Esküvő, Temetés
Napi evangélium
Szentségek
Temetőszabályzat
Halottaink
Imádságok
Hittan
Kis liturgikus illemtan
Ajánlott oldalak
Elérhetőségeink
Szentek élete
Katolikus Lexikon
Album
Videó
Hirdetések

Felújítási munkálatok átadása Gyulafehérváron

 

2012. január 17-én, Gyulafehérváron sorra került a Kulturális Örökségvédelmi Minisztérium Nemzeti Örökségvédelmi Intézetének megrendezésében, Erdély két jelentős műemlékének felújítási munkálatainak az átadása: a Érseki palota homlokzatainak valamint a Szent Mihály székesegyház szentélyének külső és belső felújítása.

Az átvételre kerülő munkálatok költségeit Románia Kulturális és Nemzeti Örökségvédelmi Minisztériuma biztosította, a Nemzeti Restaurálási Program keretében.

A munkálatok leszerződése, mindkét műemlék esetében közbeszerzés útján történt.

A felújítási munkálatok koncepciója és a munkálatok kivitelezése az Egyházművészeti Bizottság (EMÜB) bevonásával történt. A felújítás koordinátora Márton Judit műemlékvédelmi szakmérnök.

A püspöki palota homlokzatainak felújítási munkálatai az Arh Service Guttmann & Co SNC tervezőiroda által készített kivitelezési terv alapján készültek, Guttmann Szabolcs építész koordinálásával. A munkálatokat, mint fővállalkozó a csíkszeredai székhelyű Harbau kft végezte. A munkálatok teljes értéke 1.383.687 lej.

A Szent Mihály székesegyház szentélyének teljes felújítása a FKM Kft. tervezőiroda - Macalik Arnold építész vezetésével készített engedélyezési terv alapján történt. A munkálatokat, mint fővállalkozó a csíkszeredai székhelyű Harbau kft végezte. A felújítás értéke, a Székesegyház belső világításával együtt 4.333.800 lej.

Kapcsolattartó személy: Szász János, gazdasági igazgató
Tel: 0744-535842

Forrás: www.romkat.ro

Szent Mihály Római Katolikus Plébánia 2020 Készítette www.wdx.ro