Filme PornoFőoldal
Plébánia története
Plébánosok névsora
Templomaink
Munkatársak
Egyháztanács
Miserend
Hirdetések
Keresztelő, Esküvő, Temetés
Napi evangélium
Szentségek
Temetőszabályzat
Halottaink
Imádságok
Hittan
Kis liturgikus illemtan
Ajánlott oldalak
Elérhetőségeink
Szentek élete
Katolikus Lexikon
Album
Videó

Ali Agca meg akar keresztelkedni


„Katolikus akarok lenni, a Szent Péter-bazilikában megkeresztelkedni, és az egész világ elõtt hirdetni a hitemet” – mondta II. János Pál egykori merénylõje a La Repubblica napilapnak adott interjújában május 13-án.

„Hosszú belsõ utat jártam végig. Egyetlen Istenben hiszek. A gyûlölet és erõszak által uralt világban szükség van egy olyan globális intézményre, mint a katolikus egyház, amely a népek közötti békét, szeretetet és szolidaritást hirdeti” – fogalmazott az 51 éves török férfi az interjúban.

Agca 2010 januárjában szabadul, errõl így nyilatkozott: „Szeretnék sokat utazni, egyszerû életet élni és dolgozni. Szeretném, ha portugál állampolgár lehetnék, mert a portugáliai Fatimában történtek azok a Mária-jelenések, amelyek II. János Pál számára olyan sokat jelentettek.”

Az 1981-es merénylet okairól Agca nem kívánt nyilatkozni, viszont elmondta: szeretné felkeresni II. János Pál sírját. „Õ volt a legszeretetreméltóbb és legtiszteletreméltóbb ember ebben az évtizedben” – folytatta. Hiányzik a szabadság. De hamarosan kiengednek. – mondta.

Ali Agca 1981-ben lõtt rá II. János Pál pápára a római Szent Péter téren. Indítékairól azóta is ellentmondásosan nyilatkozott. A pápa két évvel a merénylet után felkereste Agcát a börtönben és megbocsátott neki. Olaszországi börtönévei után most hazájában, Törökországban egy 1979-ben elkövetett gyilkosságért és még korábban elkövetett rablásokért kiszabott büntetését tölti.

Magyar Kurír

Szent Mihály Római Katolikus Plébánia 2021 Készítette www.wdx.ro