Filme PornoFőoldal
Plébánia története
Plébánosok névsora
Templomaink
Munkatársak
Egyháztanács
Miserend
Hirdetések
Keresztelő, Esküvő, Temetés
Napi evangélium
Szentségek
Temetőszabályzat
Halottaink
Imádságok
Hittan
Kis liturgikus illemtan
Ajánlott oldalak
Elérhetőségeink
Szentek élete
Katolikus Lexikon
Album
Videó

„Sosem gondoltam, hogy egyszer én leszek a pápa”

2009. június 2. 12:42

XVI. Benedek pápa május 30-án a Szent Gyermekség Műve ünnepi összejövetelén misszionárius gyermekekkel találkozott. Egy kíváncsi kislány megkérdezte tőle, gondolta-e valaha, hogy ő lesz a pápa.

A Szentatya így felelt az olasz kislánynak: „Az igazat megvallva sosem gondoltam, hogy egyszer én leszek a pápa. Meglehetősen naiv fiú voltam; vidéken laktunk, egy eldugott, távoli tartomány egyik kisvárosában. Nagyon szerettünk ott lakni, és nem foglalkoztunk semmi mással."

„Persze tudtuk, hogy ki a pápa – akkor XI. Piusz volt –, tiszteltük és szerettük, de számunkra elérhetetlen magasságban élt. És azt kell mondjam, máig nem értem egészen, hogyan gondolhatott rám az Úr, és miért éppen engem választott erre a szolgálatra. De ha meglepetésként ért is, elfogadtam az ő kezéből, még ha meghaladja is az erőmet. És az Úr megsegít" – idézi XVI. Benedek szavait a CNA.

A római zarándoklatot, amelyen 7000 gyermek vett részt, a Szent Gyermekség és a Missziós Gyermekség Pápai Műve szervezte. A cseh, francia, horvát, ír, lengyel, német, olasz, spanyol, szlovák fiatalok között jelen volt 34 magyar kis misszionárius is, P. Benvin Sebastian verbita szerzetes vezetésével – olvasható a Vatikáni Rádió honlapján.


Magyar Kurír
Szent Mihály Római Katolikus Plébánia 2022 Készítette www.wdx.ro