Filme PornoFőoldal
Plébánia története
Plébánosok névsora
Templomaink
Munkatársak
Egyháztanács
Miserend
Hirdetések
Keresztelő, Esküvő, Temetés
Napi evangélium
Szentségek
Temetőszabályzat
Halottaink
Imádságok
Hittan
Kis liturgikus illemtan
Ajánlott oldalak
Elérhetőségeink
Szentek élete
Katolikus Lexikon
Album
Videó

Zsidó író a pápa elleni kampányról

április 9. 16:07Jon Juaristi zsidó költő, regényíró és esszéíró húsvétvasárnap megjelentetett egy cikket az ABC nevű spanyol napilapban, s azt írja: „nem kell katolikusnak lenni ahhoz, hogy megértsük, milyen indítékok állnak a XVI. Benedek pápát és az egyházat nemrég ért támadások mögött."

Cikkében azt írja, válaszolni kíván a pápát ért médiatámadásokra, hiszen egyre több újságíró és blogszerző célozgat arra, hogy a pápa nyújtsa be lemondását. Ezeknek az embereknek nagyobb szenzációt jelent a feltételezett pápai lemondás, mint a papok által elkövetett konkrét pedofil ügyek – írja Juaristi, s hozzáteszi: csupán az a szándékuk, hogy sarokba szorítsák XVI. Benedeket.

Egyedül a pápa és az egyház vette komolyan ezt az ügyet – idézi Juaristit a CNA. A botrányt kihasználva a bulvársajtó csak a példányszám növelésére hajt, a hangadók célja pedig az, hogy a közéletből eltávolítsák a katolikusokat, de legalábbis rontsák a papság hírnevét.

„Ha még nem mondtam volna elégszer, én nem vagyok katolikus, de még én sem tudom nem látni a jelenlegi pápa hihetetlen erkölcsi nagyságát az őt becsmérlők rajához képest." Juaristi kijelenti: amióta a pápa levelet írt az ír katolikusoknak, a támadások célpontjai már nem a pedofil papok vagy az ügyeket eltussoló püspökök, hanem maga a pápa. „Mivel az látszik, hogy ebben az esetben az 'üsd a pásztort és szétszéled a nyáj' taktikája nem hatásos, valószínű, hogy a támadássorozat még sokáig elhúzódik, és a színtér megtelik majd spontán előkerülő egyénekkel, akik elmondják, hogyan szenvedtek a pedofil papok miatt."

Magyar Kurír

Szent Mihály Római Katolikus Plébánia 2021 Készítette www.wdx.ro