Filme PornoStart
Istoria parohiei
Lista preoţilor
Bisericile noastre
Colaboratori
Consiliul Parohial
Program Liturgic
Anunţuri
Lecturile zilei
Botez, Cununia, Înmormântarea
Regulamentul cimitirelor
Răposaţii noştrii
Cateheză
Situri recomandate
Vieţile sfinţilor
Contact
Album
Video

Începând de 18 iunie

Sf. Liturghii celebrăm în bisericile noastre.

.

- Credincioşii să poarte în mod obligatoriu masca de protecţie,

- să păstreze distanţa de 2 metri, şi

- la intrare să dezinfecteze mâinile.


Restaurări la Alba Iulia

 În data de 17 ianuarie 2012, la orele 1200, a avut loc recepţia la terminarea lucrărilor: „Restaurarea faţadelor la Palatul arhiepiscopal romano catolic Alba Iulia şi „Lucrările de reabilitare generală a Sanctuarului şi Corului la Catedrala romano-catolică Sfântul Mihail, din Alba Iulia, organizată de Institutul Naţional al Patrimoniului.

Reabilitarea în parte a acestor două însemnate monumente istorice a fost posibilă prin finanţarea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional prin Programul Naţional de Restaurare.

 
Mai mult

Românii nu cred în televiziune, dar continuă să se uite la TV

   

11.11.2011, Bucureşti (Catholica) -

Trei din patru români sunt convinşi că televiziunile ar difuza orice de dragul audienţei. Circa 65% dintre ei cred că televiziunea manipulează. Cu toate acestea nu mai puţin de 83% din populaţia adultă a ţării se uită zilnic la TV. Acesta este rezultatul unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), care a fost prezentat joi, la sediul CNA. Statisticile fac parte din cercetarea “Atitudini şi obiceiuri de consum media. Percepţii privind CNA”, informează Mediafax, citat de SemneleTimpului.ro.

Mai mult

Sondaj “Religie şi comportament religios” la români

04.11.2011, Bucureşti (Catholica)

- Deşi se declară credincioşi, jumătate dintre români percep existenţa lui Dumnezeu diferit de dogma principalelor Biserici creştine, reiese din cercetarea Religie şi comportament religios, realizată de Fundaţia Soros România. Deşi 94% dintre cei chestionaţi au răspuns DA la întrebarea “Credeţi sau nu că există Dumnezeu?”, doar 42% dintre respondenţi acceptă viziunea dogmei creştine potrivit căreia Dumnezeu s-a întrupat.

Mai mult

Cardinalul Erdő reconfirmat la preşedinţia CCEE

02.10.2011, Tirana (Catholica) -

Vineri, 30 septembrie 2011, după-amiază, preşedinţii Conferinţelor Episcopale europene, membri de drept ai Consiliului Conferinţelor Episcopale din Europa (CCEE), au ales noua conducere a CCEE pentru perioada 2011-2016. Ca preşedinte a fost reconfirmat pentru un al doilea mandat Cardinalul Péter Erdő, Arhiepiscop de Esztergom-Budapesta, primat al Ungariei şi preşedinte al Conferinţei Episcopale Maghiare. Ca vicepreşedinţi au fost în aleşi Cardinalul Angelo Bagnasco, Arhiepiscop de Genova şi preşedinte al Conferinţei Episcopale Italiene, şi Mons. Jozef Michalik, Arhiepiscop de Przemysl şi preşedinte al Conferinţei Episcopale Poloneze.

Mai mult

O comunitate episcopaliană vrea să devină catolică

O întreagă comunitate de credincioşi dintr-o parohie episcopaliană din Saint Luke, la Blandesburg, în Statul Maryland, a decis să întreprindă parcursul necesar intrării în deplină comuniune cu Biserica Catolică, în baza constituţiei apostolice "Anglicanorum Coetibus" care prevede instituirea...

Mai mult

PS Ioan a trecut la Domnul

În această seară, 12 aprilie 2011, a trecut la Domnul PS Ioan Şişeştean, Episcop greco-catolic de Maramureş. Ar fi împlinit 75 de ani în luna iunie a acestui an. Până la apariţia unui comunicat oficial redăm biografia Ierarhului, aşa cum apare pe BRU.ro, situl oficial al Bisericii Române..

Mai mult

Radio Maria România la cinci ani de la înfiinţare


 

  Sărbătoarea "Bunei-Vestiri" (25 martie) marchează, în anul 2011, cel de-al cincilea an de funcţionare a postului Radio Maria în România.

Radio Maria a apărut ca un răspuns la discursul rostit în Piaţa "Sfântul Petru", de papa Ioan Paul al II-lea, în anul 1987, care i-a chemat la colaborare pe toţi credincioşii, pentru a realiza împreună marele proiect al "noii evanghelizări" în vederea celui de al treilea mileniu.

Mai mult

Preot român cantor la exerciţiile spirituale 2011 ale Papei

 

10.03.2011, Roman (Catholica)

.

- În fiecare an, la începutul Postului Mare, la Vatican, în Capela Redemptoris Mater din Palatul Apostolic, au loc exerciţiile spirituale pentru Curia Romană, în prezenţa Sfântului Părinte. La exerciţiile spirituale din acest an a fost invitat să cânte şi un preot franciscan român, pr. Ciprian Antălucă OFMConv, aflăm dintr-un comunicat primit de la Fraţii franciscani minori conventuali din Roman, semnat de pr. Mihai Gal OFMConv. Începând din 2006, în fiecare an, pr. Ciprian...

Mai mult
Pagini: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
Parohia Romano Catolică Sfântul Mihai din Săcele Turcheş 2020 Realizat de www.wdx.ro