Filme PornoStart
Istoria parohiei
Lista preoţilor
Bisericile noastre
Colaboratori
Consiliul Parohial
Program Liturgic
Lecturile zilei
Botez, Cununia, Înmormântarea
Regulamentul cimitirelor
Răposaţii noştrii
Cateheză
Situri recomandate
Vieţile sfinţilor
Contact
Album
Video
Anunţuri

<-- VIDEO (=Sf. Liturghii) şi ANUNŢURILE le găsiţi în partea stângă de jos a meniului.

PS Ioan a trecut la Domnul

În această seară, 12 aprilie 2011, a trecut la Domnul PS Ioan Şişeştean, Episcop greco-catolic de Maramureş. Ar fi împlinit 75 de ani în luna iunie a acestui an. Până la apariţia unui comunicat oficial redăm biografia Ierarhului, aşa cum apare pe BRU.ro, situl oficial al Bisericii Române..

Mai mult

Radio Maria România la cinci ani de la înfiinţare


 

  Sărbătoarea "Bunei-Vestiri" (25 martie) marchează, în anul 2011, cel de-al cincilea an de funcţionare a postului Radio Maria în România.

Radio Maria a apărut ca un răspuns la discursul rostit în Piaţa "Sfântul Petru", de papa Ioan Paul al II-lea, în anul 1987, care i-a chemat la colaborare pe toţi credincioşii, pentru a realiza împreună marele proiect al "noii evanghelizări" în vederea celui de al treilea mileniu.

Mai mult

Preot român cantor la exerciţiile spirituale 2011 ale Papei

 

10.03.2011, Roman (Catholica)

.

- În fiecare an, la începutul Postului Mare, la Vatican, în Capela Redemptoris Mater din Palatul Apostolic, au loc exerciţiile spirituale pentru Curia Romană, în prezenţa Sfântului Părinte. La exerciţiile spirituale din acest an a fost invitat să cânte şi un preot franciscan român, pr. Ciprian Antălucă OFMConv, aflăm dintr-un comunicat primit de la Fraţii franciscani minori conventuali din Roman, semnat de pr. Mihai Gal OFMConv. Începând din 2006, în fiecare an, pr. Ciprian...

Mai mult

Statistica avortului în România, 1958-2008: O realitate înfricoşătoare

27.01.2011, Bucureşti (Catholica)

Rubrica “Statistici” de pe situl ProvitaBucuresti.ro găzduieşte la capitolul “date despre România” un tabel sinoptic a cărui sumarizare este de natură să terifieze pe oricine, indiferent care i-ar fi poziţia sau opinia despre avort. Oficial, în România, între 1958 şi 2008 (perioada pentru care deţinem date) peste 21 de milioane de copii (21.330.519, spune statistica) au pierit, victime ale chiuretei, aspiratorului, pilulei de avort sau altei metode din cele tot mai sofisticate de curmare a vieţii.

Mai mult

Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat la 1 mai

La 1 mai 2011, în a doua Duminică a Paştelui, numită şi Duminica Milostivirii Divine, Papa Benedict al XVI-lea va prezida ritualul beatificării Papei Ioan Paul al II-lea. Conform notei emise de Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor, "astăzi, 14 ianuarie, Papa Benedict al XVI-lea, într-o audienţă...

Mai mult

Cinci Episcopi anglicani trec la Biserica Catolică

09.11.2010, Londra (Catholica)

 

Cinci Episcopi anglicani au anunţat luni renunţarea lor la slujirea în Biserica Anglicană şi decizia de a se uni într-un ordinariat personal pentru anglicani în comuniune deplină cu Biserica Catolică. Constituţia Apostolică Anglicanorum coetibus, publicată în urmă cu un an, a deschis drumul spre intrarea comunităţilor anglicane în Biserica Catolică prin înfiinţarea de Ordinariate personale, cu caracteristici asemănătoare cu acelea ale unei Dieceze ne-teritoriale, o nouă structură canonică. În felul acesta, vor putea recunoaşte primatul Papei, menţinând elemente proprii din tradiţia lor liturgică şi spirituală.

Mai mult

Trecere la ora de iarna

 

Duminica 30 octombrie are loc trecerea la ora de iarna. Astfel, ora 04:00 va deveni ora 03:00.

Mai mult

Biserica Catolică contribuie la bogăţia spirituală şi culturală a României

21.10.2010, Vatican (Catholica)

 

Papa Benedict al XVI-lea l-a primit joi, 21 octombrie 2010, în audienţă, pentru prezentarea scrisorilor de acreditare, pe Bogdan Tătaru-Cazaban, noul ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun. În salutul său adresat Pontifului, ambasadorul a arătat că poporul român este “profund legat de valorile credinţei creştine”, relatează L’Osservatore Romano. Diplomatul a amintit adoptarea unei noi Legi a Cultelor, bazată pe “principii fundamentale precum libertatea religioasă, participarea şi coresponsabilitatea cultelor pentru binele comun, cooperarea între stat şi culte în domeniile social, cultural şi educativ, institutele teologice de formare şi de cercetare care fac parte din învăţământul public”.

Mai mult
Pagini: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
Parohia Romano Catolică Sfântul Mihai din Săcele Turcheş 2020 Realizat de www.wdx.ro