Filme PornoStart
Istoria parohiei
Lista preoţilor
Bisericile noastre
Colaboratori
Consiliul Parohial
Program Liturgic
Anunţuri
Lecturile zilei
Botez, Cununia, Înmormântarea
Regulamentul cimitirelor
Răposaţii noştrii
Cateheză
Situri recomandate
Vieţile sfinţilor
Contact
Album
Video

Începând de 18 iunie

Sf. Liturghii celebrăm în bisericile noastre.

.

- Credincioşii să poarte în mod obligatoriu masca de protecţie,

- să păstreze distanţa de 2 metri, şi

- la intrare să dezinfecteze mâinile.


Statistica avortului în România, 1958-2008: O realitate înfricoşătoare

27.01.2011, Bucureşti (Catholica)

Rubrica “Statistici” de pe situl ProvitaBucuresti.ro găzduieşte la capitolul “date despre România” un tabel sinoptic a cărui sumarizare este de natură să terifieze pe oricine, indiferent care i-ar fi poziţia sau opinia despre avort. Oficial, în România, între 1958 şi 2008 (perioada pentru care deţinem date) peste 21 de milioane de copii (21.330.519, spune statistica) au pierit, victime ale chiuretei, aspiratorului, pilulei de avort sau altei metode din cele tot mai sofisticate de curmare a vieţii.

Mai mult

Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat la 1 mai

La 1 mai 2011, în a doua Duminică a Paştelui, numită şi Duminica Milostivirii Divine, Papa Benedict al XVI-lea va prezida ritualul beatificării Papei Ioan Paul al II-lea. Conform notei emise de Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor, "astăzi, 14 ianuarie, Papa Benedict al XVI-lea, într-o audienţă...

Mai mult

Cinci Episcopi anglicani trec la Biserica Catolică

09.11.2010, Londra (Catholica)

 

Cinci Episcopi anglicani au anunţat luni renunţarea lor la slujirea în Biserica Anglicană şi decizia de a se uni într-un ordinariat personal pentru anglicani în comuniune deplină cu Biserica Catolică. Constituţia Apostolică Anglicanorum coetibus, publicată în urmă cu un an, a deschis drumul spre intrarea comunităţilor anglicane în Biserica Catolică prin înfiinţarea de Ordinariate personale, cu caracteristici asemănătoare cu acelea ale unei Dieceze ne-teritoriale, o nouă structură canonică. În felul acesta, vor putea recunoaşte primatul Papei, menţinând elemente proprii din tradiţia lor liturgică şi spirituală.

Mai mult

Trecere la ora de iarna

 

Duminica 30 octombrie are loc trecerea la ora de iarna. Astfel, ora 04:00 va deveni ora 03:00.

Mai mult

Biserica Catolică contribuie la bogăţia spirituală şi culturală a României

21.10.2010, Vatican (Catholica)

 

Papa Benedict al XVI-lea l-a primit joi, 21 octombrie 2010, în audienţă, pentru prezentarea scrisorilor de acreditare, pe Bogdan Tătaru-Cazaban, noul ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun. În salutul său adresat Pontifului, ambasadorul a arătat că poporul român este “profund legat de valorile credinţei creştine”, relatează L’Osservatore Romano. Diplomatul a amintit adoptarea unei noi Legi a Cultelor, bazată pe “principii fundamentale precum libertatea religioasă, participarea şi coresponsabilitatea cultelor pentru binele comun, cooperarea între stat şi culte în domeniile social, cultural şi educativ, institutele teologice de formare şi de cercetare care fac parte din învăţământul public”.

Mai mult

Polonia va avea cea mai mare statuie a lui Isus

20.10.2010, Swiebodzin (Catholica) -

 

Swiebodzin, un oraş polonez cu aproximativ  21.000 de locuitori, de lângă graniţa cu Germania, va avea în curând o statuie de 33 de metri a lui Isus Cristos, cu o coroană ce îi mai adaugă doi metri. De pe piedestalul de 16 metri va pune în umbră toate celelalte statui dedicate Fiului lui Dumnezeu.

 
 
Mai mult

Primul episcop beatificat din România

  

PS Szilárd Ignác Bogdánffy (1911-1953), episcop romano-catolic auxiliar de Oradea şi Satu Mare, mort la 3 octombrie 1953 în închisoarea de la Aiud, va fi beatificat, sâmbătă, 30 octombrie 2010, în catedrala romano-catolică din Oradea.

Mai mult

Cardinalul Mindszenty, un martir al timpurilor noastre

 

Cardinalul Jozsef Mindszenty

Cardinalul Mindszenty József

La 18 februarie 1946, un număr de 32 de Episcopi şi Arhiepiscopi din lumea întreagă s-au reunit la Roma pentru a primi de la Papa Pius al XII-lea însemnele purpurii, simbol al ridicării lor la statutul de membri ai Colegiului Cardinalilor. A fost prima ceremonie de acest fel după cel de-al doilea război mondial, iar Papa Pius al XII-lea a făcut atunci şi mai internaţional Colegiul Cardinalilor, numind prelaţi din Brazilia, Liban, Australia, SUA, Cuba, Mozambic şi China. În timp ce dădea însemnele de Cardinal unuia dintre noii membri, i-a spus: "Dintre cei 32, tu vei fi primul care vei suferi martiriul simbolizat de această culoare roşie". Cuvintele i-au fost profetice, după cum avea să se dovedească în scurt timp: Cardinalul József Mindszenty, Arhiepiscop de Esztergom, Ungaria, a fost arestat şi torturat, devenind un simbol al martiriului catolic.

Mai mult
Pagini: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
Parohia Romano Catolică Sfântul Mihai din Săcele Turcheş 2020 Realizat de www.wdx.ro