Filme PornoStart
Istoria parohiei
Lista preoţilor
Bisericile noastre
Colaboratori
Consiliul Parohial
Program Liturgic
Anunţuri
Lecturile zilei
Botez, Cununia, Înmormântarea
Regulamentul cimitirelor
Răposaţii noştrii
Cateheză
Situri recomandate
Vieţile sfinţilor
Contact
Album
Video

Lăudat să fie Isus Cristos!
Către toate oficiile parohiale

Nr: 290/2022

Preacucernici confrați preoți! Dragi credincioși!

.

Regina Păcii să păzească lumea de nebunia războiului!” (papa Francisc)
.

     Prin intermediul mass-media suntem martorii unei suferințe îngrozitoare, provocate de război, care din păcate nu este un vis urât sau un film dramatic, ci o realitate. Mor oameni, familii își pierd căminele, membrii familiilor sunt despărțiți unii de alții, copii și femei, bătrâni și oameni lipsiți de apărare sunt răniți, iar cu ei împreună și întreaga societate, întreaga lume. Sfântul apostol Paul le scrie credincioșilor din Corint: ”dacă suferă un membru, suferă toți, cu el împreună” (1Cor 12,26). Și pe noi ne atinge profund suferința cauzată de război, și dorim să ajutăm victimele.
     Înainte de toate, ne alăturăm Papei Francisc, care ne cheamă pe toți la post și rugăciune: ”Isus ne-a învățat, că la nesăbuința diabolică a violenței se răspunde cu armele lui Dumnezeu, cu post și rugăciune. Îi invit pe toți să țină, pe 2 martie, Miercurea Cenușii, o Zi de post pentru pace. La aceasta, îi încurajez în special pe cei care cred, pentru ca în ziua aceea să se dedice intens rugăciunii și postului. Regina Păcii să ferească omenirea de nebunia războiului!”
https://www.vaticannews.va/ro/papa/news/2022-02/papa-francisc-zi-post-pace-ucraina-2-martie-2022.html. Îi rugăm cu stăruință pe dragii noștri credincioși, să urmeze îndemnul Sfântului Părinte, și nu doar în Miercurea Cenușii, ci în fiecare zi, să ofere ceva pentru pace!
     Să urmăm exemplul episcopilor europeni precum și al comunităților creștine, care se roagă pentru victimele acestui conflict sângeros, pentru familiile lor, pentru toți cei care suferă din cauza faptelor de violență. Să ne alăturăm inițiativei episcopului Lucsok Miklós, administrator apostolic
de Muncaci (Ucraina), după spusele căruia în fiecare zi putem contribui la reinstaurarea păcii, prin faptele noastre de credință (participarea la Sfânta Liturghie, rugăciunea întregului rozariu sau al rozariului Milostivirii Divine).
     Organizația de ajutor social a arhidiecezei noastre – Caritas Alba Iulia, colaboratorii Caritas din țară și reprezentanții Caritas-ului internațional sunt prezenți la fața locului și continuă să ne informeze despre starea deplorabilă a lucrurilor, lucrând totodată la planificarea acțiunilor necesare de ajutorare. Cât de curând urmează să ne transmită, cu ce fapte și instrumente concrete putem contribui la alinarea suferințelor și lipsurilor, pentru ca pe lângă postul și rugăciunile zilnice, să le fim de ajutor semenilor noștri suferinzi și cu faptele concrete ale iubirii creștinești.
     „Să ne unim în rugăciune fraternă, să ne deschidem inimile în fața milostivirii și a păcii lui Dumnezeu, în fața ocrotirii Preasfintei Fecioare Maria, Maica lui Dumnezeu, în fața protecției Sfântului Arhanghel Mihail și a tuturor sfinților.” (Lucsok Miklós, episcop)

.

Dr. Kovács Gergely Arhiepiscop

Dr. Kerekes László episcop auxiliar
.

     Alba Iulia, 25. februarie 2022. 

Parohia Romano Catolică Sfântul Mihai din Săcele Turcheş 2023 Realizat de www.wdx.ro