Filme Porno



Start
Istoria parohiei
Lista preoţilor
Bisericile noastre
Colaboratori
Consiliul Parohial
Program Liturgic
Anunţuri
Lecturile zilei
Botez, Cununia, Înmormântarea
Regulamentul cimitirelor
Răposaţii noştrii
Cateheză
Situri recomandate
Vieţile sfinţilor
Contact
Album
Video

Biserica Catolică contribuie la bogăţia spirituală şi culturală a României

21.10.2010, Vatican (Catholica)

 

Papa Benedict al XVI-lea l-a primit joi, 21 octombrie 2010, în audienţă, pentru prezentarea scrisorilor de acreditare, pe Bogdan Tătaru-Cazaban, noul ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun. În salutul său adresat Pontifului, ambasadorul a arătat că poporul român este “profund legat de valorile credinţei creştine”, relatează L’Osservatore Romano. Diplomatul a amintit adoptarea unei noi Legi a Cultelor, bazată pe “principii fundamentale precum libertatea religioasă, participarea şi coresponsabilitatea cultelor pentru binele comun, cooperarea între stat şi culte în domeniile social, cultural şi educativ, institutele teologice de formare şi de cercetare care fac parte din învăţământul public”.

“Alături de tradiţia ortodoxă, moştenirea şi prezenţa Bisericilor Romano şi Greco-Catolică contribuie în mod esenţial la bogăţia spirituală şi culturală a României”, reprezentând un “semn al vitalităţii şi al fidelităţii creatoare a credinţei creştine în lumea modernă”, a relevat el. Ambasadorul a exprimat aşadar “recunoştinţa statului român pentru ajutorul constant pe care Sfântul Scaun l-a oferit în vederea integrării comunităţilor noastre, în majoritate ortodoxe, şi a expresiei lor în materie de credinţă”, rugându-l pe Papa să privească România ca “un spaţiu privilegiat de dialog, de fraternitate între Biserici şi de pledoarie comună în favoarea marilor valori care au stat la baza fondării Europei şi în favoarea prezenţei lor în lumea de astăzi”.

Bogdan Tătaru-Cazaban s-a născut la 1 mai 1977, şi este căsătorit. Este licenţiat în istoria filozofiei şi filozofia culturii (Universitatea din Bucureşti, 1999), a obţinut un doctorat de cercetare în istoria filozofiei patristice şi medievale (Universitatea din Bucureşti, 2008). Este membru fondator (1997) al Institutului pentru Istoria Religiilor din Academia Română şi profesor invitat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti. A efectuat stagii de cercetare şi a coordonat proiecte de cercetare în ţară şi în străinătate (1999-2003).

Consilier pentru cultură şi religii la administraţia prezidenţială (2005), a fost numit consilier de stat pentru cultură şi culte al preşedintelui României (2006-2010). A desfăşurat activităţi ştiinţifice şi de publicistică în domeniul istoriei creştinismului, al studiilor tomiste, al fenomenologiei franceze şi al teologiei politice şi sociale. A tradus în limba română pe Sfântul Augustin, pe Hugo de San Victor, pe Niccolo Cusano, pe R. Klibansky, pe E. Panofsky şi pe Levinas. Este autorul mai multor cărţi de filozofie şi de teologie, unele împreună cu soţia, Miruna Tătaru-Cazaban, profesor de filozofie şi de teologie politică la Universitatea din Bucureşti. Vorbeşte franceză, engleză şi italiană, şi cunoaşte latina şi greaca antică.

Parohia Romano Catolică Sfântul Mihai din Săcele Turcheş 2024 Realizat de www.wdx.ro