Filme PornoFőoldal
Plébánia története
Plébánosok névsora
Templomaink
Munkatársak
Egyháztanács
Miserend
Hirdetések
Keresztelő, Esküvő, Temetés
Napi evangélium
Szentségek
Temetőszabályzat
Halottaink
Imádságok
Hittan
Kis liturgikus illemtan
Ajánlott oldalak
Elérhetőségeink
Szentek élete
Katolikus Lexikon
Album
Videó

Hat tanács, hogy jól éld a szentmisét otthonról.

.

A karantén és a szükséges bezártság napjai lehetőséget nyújtanak arra, hogy naponta részt vegyünk a szentmisén. Bár a többségünk nem mehet el a templomba, de több időnk van, hogy online kövessük minden nap a misét. Most a technológia ismét segítségünkre van, bár logikus, hogy kissé nehezünkre esik figyelmesen és áhítattal jelen lenni. Itt következik néhány tanács, amelyek segíthetnek áhítatosabban részt venni az online misén.

1. Ha lehet, ne egyedül hallgasd a szentmisét. Inkább a családdal vagy valamelyik rokonoddal, gyermekeddel. Az egység erőt ad és könnyebb lesz koncentrálni. Válaszd azt a misét, amelyik időpontja a legjobb számotokra és legyen ez a családi együttlét egyik pontja.

2.Ügyelj a környezetre: tegyél egy keresztet vagy egy Szűzanya képet a TV vagy a számítógép közelébe és gyújts meg egy gyertyát, ha van otthon.

3. … és a ruházatot illetően: öltözz fel szépen a misére. A pizsamát hagyd meg az alváshoz, a melegítőt pedig a sportoláshoz.

4. Kövesd a misét úgy, mintha a templomban lennél: állj fel az evangélium felolvasásakor, térdelj le az átváltoztatás alatt stb. A gesztusok fontosak.

5. Az áldozás pillanataiban imádkozz el egy lelki áldozást, segíthet, amit Szent Josemaría imádkozott (Szeretnélek magamhoz venni Uram, ugyanazzal a tisztasággal, alázattal és áhítattal, amellyel téged a Szentséges Szűz befogadott, és azzal a lelkülettel és odaadással, ahogy a szentek tették.) vagy valamelyik másik.

6. Ne siess: a misének hihetetlen értéke van és pontosan a mostani helyzetben sok mindenért imádkozhatunk. A mise után maradj még egy pár percet és imádkozz az elhunytakért, a betegekért, az egészségügyi dolgozókért, a kormányokért és természetesen az egyházért, a pápáért, a püspökeinkért és papjainkért.

Forrás: opusdei.org/hu

Szent Mihály Római Katolikus Plébánia 2022 Készítette www.wdx.ro