Filme PornoFőoldal
Plébánia története
Plébánosok névsora
Templomaink
Munkatársak
Egyháztanács
Miserend
Hirdetések
Keresztelő, Esküvő, Temetés
Napi evangélium
Szentségek
Temetőszabályzat
Halottaink
Imádságok
Hittan
Kis liturgikus illemtan
Ajánlott oldalak
Elérhetőségeink
Szentek élete
Katolikus Lexikon
Album
Videó

Pakisztánban halálra ítéltek egy keresztény asszonyt istenkáromlás vádjával

november 11.


November 7-én, vasárnap hirdették ki az ítéletet. Halálra ítélték, valamint két és fél évnyi fizetésének összegével megegyező büntetést kell fizetnie.

A harminchat éves Asia Bibi két gyermek édesanyja, mezőgazdasági munkásként dolgozik. Hírügynökségi beszámolók szerint a munkahelyén muzulmán kolléganői megpróbálták meggyőzni arról, hogy szakítson keresztény hitével. Ő azonban elmondta nekik, hogy Jézus meghalt a kereszten az emberiség bűneiért, és megkérdezte tőlük, mit tett értük Mohamed próféta. Pakisztánban börtönbüntetéssel sújtják azokat, akik megsértik a Koránt, Mohamed próféta „káromlóira” pedig halálbüntetést szabnak ki. Gyakori jelenség, hogy a fundamentalisták az istenkáromlásról szóló törvény alapján hamis vádakkal illetik a vallási kisebbségek tagjait.

A Release International karitatív szervezet igazgatója kijelentette, hogy Pakisztán ezzel az ítélettel átlépett egy határt. Aggodalomra ad okot, hogy a kormány nem szándékozik változtatni az 1980 és 1986 között hozott törvényeken, amelyek következtében 1986 és 2009 között 964 embert tartóztattak le a Korán vagy Mohamed káromlása okán.

 

Magyar Kurír


Szent Mihály Római Katolikus Plébánia 2021 Készítette www.wdx.ro